OHJEITA JA VINKKEJÄ SIVUSTOLLA LIIKKUMISEEN
Kun luet Kiehtovaa kirjaa ensimmäistä kertaa
Tutustu kokonaisuuteen ja lue julkaisua läpi perinteiseen tapaan edeten järjestyksessä kappaleiden pääsivuilta alasivuille.
Tekstin lomassa sekä kuvissa on linkkejä, jotka vievät tarkastelemaan asiayhteyteen sopivia kirjaesimerkkejä sekä muuhun hyödylliseen lisätietoon.
-merkityt ja kirjanpainajien keltapohjaiset linkit avaavat auki ikkunan (pop-up). Ikkunakokonaisuuksia on kolmea eri tyyppiä ja ne sisältävät useampia sivuja. Kun luet Kiehtovaa kirjaa ensimmäistä kertaa, klikkaa esimerkkilinkkejä, ne avaavat ikkunat auki oikealta sivulta, mutta sulje ikkunat kyseisen kohdan tarkastelun jälkeen.
-merkityt kuvalinkit avaavat kuvat suurikokoisina, suurikokoiset kuvat ovat käsiteltyjä pikkukuvia alkuperäisempiä. Paluu takaisin tapahtuu klikkaamalla kuvaa tai TAKAISIN-linkkiä.
Ikkunakokonaisuudet ja linkit
ENSYKLOPEDIA esittelee Kiehtovan kirjan, tarjoaa tietoa kirjanpainajista ja Kansalliskirjaston kokoelmista. Kirjanpainajien esittelyn lisäksi täältä löytyvät kirjanpainajanmerkit ja linkkejä teoksiin. Kun haluat löytää tietyn kirjanpainajan tai painotalon toimittaman kirjan, linkki julkaisuja-listassa vie kyseisen teoksen äärelle. Tekstin
keltapohjaiset linkit avaavat ensyklopedian kirjanpainajat auki kyseisestä kohdasta.
TEOKSET sisältää runsaasti kirjaesimerkkejä. Ensimmäisellä sivulla on julkaisuvuoden mukaisesti järjestetty lista mukana olevista kirjoista. Yhdestä kirjasta on esillä useampia kuvia. Linkki
kuvassa tai
tekstissä on teoslinkki, joka avaa teosikkunan auki kyseisestä kohdasta.
ANTIIKVA esittelee antiikvakirjaimet ja
GOOTTILAISET goottilaiset kirjaimet. Kun haluat löytää teoksia, joissa tiettyä kirjaintyyppiä on käytetty esimerkillisesti, teoslinkki kirjaintyypin kohdalla avaa kyseisen teoksen. Painokirjaimet-kappaleen tai ensyklopedian kirjanpainajien
linkit avaavat antiikva- tai goottilaisen ikkunan auki kyseisestä kohdasta.
Kun palaat Kiehtovaan kirjaan etsiäksesi tiettyä kohtaa
Olet jo tutustunut kokonaisuuteen ja voit siirtyä etusivulta suoraan haluamallesi sivulle, etsimään tietyn kirjanpainajan julkaisua (ensyklopedia: kirjanpainajat), selaamaan kirjoja (teokset) tai vaikka tutkimaan kirjaintyyppejä (antiikva, goottilaiset).