Otium Sapientis
Kansalliskirjaston kulttuuriperintörahasto
ETUSIVU
ESITTELY
TUKEMISEN MUODOT:
Rahastolahjoitukset
Aineistolahjoitus
KULTTUURIPERINTÖ
KIRJALLISUUSLAHJOITUKSET
NIMIKKORAHASTOT
LAHJOITTAJAT

Linkit:

» Lahjoittaminen kulttuuriperinnön
    hyväksi

    (Kansalliskirjaston www-sivut)


Olen kiinnostunut lahjoittamisesta ja haluan, että minuun otetaan yhteyttä:

» yhteydenottolomake

 


Rahastolahjoitukset

Nimikkorahastolahjoitus

Lahjoittajan nimeä kantava nimikkorahasto on erinomainen tapa tukea Kansalliskirjaston kulttuuriperintötyötä. Nimikkorahaston voi perustaa jo 2000 euron lahjoituksella, ja samalla voi tarkemmin määritellä, mihin varansa haluaa käytettäväksi.
Kuva: Se on Coco Pyhä Ramattu Suomexi (kuvaaja: Sanna Järvinen) Myös edellistä pienemmät lahjoitukset ovat tärkeitä ja tukevat kulttuuriperintörahaston yleisiä päämääriä. Nimikkorahasto voidaan perustaa myös yritykselle tai yhteisölle.

Merkkipäivälahjoitus

Merkkipäiväkeräys on vaihtoehtoinen tapa juhlistaa esimerkiksi syntymäpäivää, tutkinnon suorittamista tai eläkkeelle siirtymistä. Merkkipäivälahjoituksesta jää pysyvä muisto lahjoituksen antajille, merkkipäivän kohteelle sekä Kansalliskirjastolle. Keräyksen tuotto tai muu merkkipäivälahjoitus voidaan kohdentaa lahjoittajien haluamalla tavalla tai siitä voidaan muodostaa lahjan saajan nimeä kantava rahasto. Merkkipäiväkeräys voidaan toteuttaa myös yrityksen tai yhteisön kunniaksi.

Testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoitus on merkittävä mahdollisuus jättää pysyvä jälki omasta tahdosta tukea kulttuuria. Kansalliskirjaston kulttuuriperintörahastolle suunnatun testamenttilahjoituksen kautta varmistuu lahjoittajan tahdon toteutuminen ja varojen ohjaaminen lyhentämättöminä valittuun kohteeseen.

Kuva: Se on Coco Pyhä Ramattu Suomexi (kuvaaja: Sanna Järvinen)Kirjallisuuden tai muun aineiston testamenttilahjoitus varmistaa arvokkaan kulttuuriomaisuuden säilymisen tuleville sukupolville osana Kansalliskirjaston kokoelmia. Merkittävistä kirjallisuuslahjoituksista muodostetaan lahjoittajan nimeä kantava erikoiskokoelma.

Testamenttilahjoituksen suunnittelussa auttaa yliopiston lakimies.

Sivun alkuun